Sunay Akın'ın Şiirlerinin Söz Dizini (Sıklık-Dil-Kavram) - ERDOĞAN, HASAN (İstanbul Kültür Üniversitesi, 2023)
Cumhuriyet Dönemi Türk şiirinden çalışmamızın birinci bölümünde genel çizgileriyle bahsedilmiş peşinden de bu dönemin zihinlerde etki bırakmış önemli şairi Sunay Akın'ın hayatı, eserleri ve edebi kişiliği hakkında tatminkâr açıklamalar verilmiştir. Çalışmamızın diğer bölümündeyse Sunay Akın'ın bütün şiirleri dijital ortama aktarılmış, Microsoft Excel programı üstünde dizin çalışması gerçekleşmiş ve AntCont programıyla sözcük sıklıklarına erişilmiştir. Bu sınıflama ve hazır bir duruma getirmenin peşinden Sunay Akın'ın bütün şiirlerinin söz dizini meydana getirilmiştir. Öte yandan kelimelerin köken bilgisi üstünde de çalışma gerçekleştirilmiştir. Bu dizin çalışmasıyla sonuç kısmında Sunay Akın'ın şiirlerinde en fazla yararlanılan kavram ve kelimelerin bilgisine erişilmiş, öte yandan yapılan kelime kökeni araştırmasıyla da en fazla hangi dilden kelime alındığı bilgisine de erişilmiş ve bu bilgilerin hepsi grafikler şeklinde gösterilmiştir. Bütün şiirlerinde sarf ettiği kavramlar ve kelimeler üstünde değişik yorumlardan söz ettikten sonra tez tamamlanmıştır. Bu çalışma neticesinde meydana getirilen söz dizininin Sunay Akın ile ilgili çalışılacak araştırmalara ışık kaynağı olması arzu edilmektedir.
Word Index of Sunay Akın's Poems (Frequency-Language-Concept)
▪ Yüksek lisans tezi.
Keywords: Sunay Akın; Şiir; Söz Dizini; Sıklık; Dil; Kavram