Türkiye’nin Kalkınmasında Ulusal Bilim Ve Teknoloji Politikalarının Rolü - Çolak, Deniz (İstanbul Kültür Üniversitesi / İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi / İktisat Bölümü, 2014)
Bilim ve teknoloji politikaları gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, gelişmekte olan ülkelerde de iktisadi gelişmenin temel koşullarından biridir. Yaşadığımız çağda bilim ve teknoloji doğrudan bir üretici güç ve neredeyse bir üretim faktörü niteliği kazanmıştır. Teknoloji alanında yetkinlik kazanan ülke uluslararası alanda rekabet üstünlüğü elde edecektir. Kalkınmayı öncelikli hedef haline getiren Türkiye’nin, bu hedefe yürürken teknolojiye ne kadar ağırlık verdiği, 1980 sonrası uygulanan teknoloji politikaları ele alınarak incelenecektir.
Keywords: Teknoloji; Kalkınma; Türkiye; Technology; Turkey; Development