Gıda Ürünleri Sektöründe Stratejik Yönetim Uygulamaları ve Rekabet Algılaması Analizi - Balcı, Önder (İstanbul Kültür Üniversitesi / Sosyal Bilimler Enstitüsü / İşletme Anabilim Dalı, 2018)
Stratejik yönetim tanımı ve tarihsel gelişimi, iç ve dış çevre analizleri yapılarak, Michael Porter 'ın 5 güç analizi hakkında genel bilgiler vererek, gıda sektöründe rekabet algılamasının analizi yapılmıştır.

Strategic management definition and historical development, internal and external environment analysis, Michael Porter 'ın 5 analyzes the perception of competition in the food sector by giving general information about power analysis.
Strategi̇c Management Practi̇ces and Competi̇ti̇ve Detecti̇on Analysi̇s in the Food Products Industry
Keywords: İşletme; Business Administration; Gıda sektörü; Food sector; Gıda ürünleri; Food products; Rekabet; Competition; Stratejik yönetim; Strategic management