Zaman Skalasında Mimarlık Dinamik Sistemler - Ufuktepe, Ünal; Dündar, Veli; Kahraman, Sevcan (İstanbul Kültür Üniversitesi Yayınları, 2006)
Zaman Skalası, reel sayıların herhangi boş olmayan kapalı bir alt kümesidir. Zaman skalasında kalkülüs, ilk olarak 1989 yılında Stefan Hilger tarafından bulunmuştur, matematikte buna kısaca sürekli ve ayrık durumların birleştirilmesi denir. 1990'dan beri zaman skalası üzerinde birçok bilim alanında çalışmalar yapılmış ve bu konu oldukça yaygın ve popüler hale gelmiştir. Biz bu çalışmada sürekli ve ayrık dinamik sistemlerin zaman skalasında genelleştirilmesine yer verdik.
Keywords: zaman skalası; dinamik sistemler; floquet; timescale; dynamical systems