Titanyum Oksit (TiO2) Filminin Kuars ve Soda Camı Üzerine Kaplanması ile Elde Edilen İnce Filmlerin Optiksel, Elektriksel ve Yapısal Özelliklerinin Karşılaştırılması - Bolcal, Metin (İstanbul Kültür Üniversitesi Yayınları, 2003)
TiO2 filmi kuars ve soda camı üzerine 300 C ısıl işlem kullanılarak sol-gel daldırma yöntemi ile kaplama yapıldı. Her iki cam üzerine 9 kat kaplama yapılıp her bir katta 300 C de ısıl işlem uygulandı. Alınan ölçümler değerlendirildiğinde filmlerin optiksel, elektriksel ve yapısal özelliklerinin kaplama yapılan camın cinsine göre değişiklikler gösterdiği tespit edildi.

In this study, TiO2 Sol-Gel were coated 9 layers on quars and soda glass at 300 C by using dippind method. The variations of optical, electrical and structral properties were obserbed depending of the substrade materials.
Keywords: TiO2 film; TiO2 filmi; thin films; ince filmler; TiO2 filmlerinin optik ve yapısal özellikleri; optical and structural properties of TiO2 films; TiO2 filmlerinin optik ve yapısal özellikleri