Barn Door Ve Benzeri Montaj Teknikleri ile Yapılabilecek Astrofotografik Amatör Gözlem Tekniklerinin İncelenmesi - Erdoğan, Emre; Aykutalp, Ayçin; Civelek, Erbil; Yıldıran, Yaşar (İstanbul Kültür Üniversitesi Yayınları, 2005)
Bu çalışmada amatör astrofotografik teknikler olan barn door ve türevi montaj teknikleri incelenmektedir. Uygun maliyetli bir barn door modeli pratiğe geçirilmektedir. Sistemin mümkün olan en iyi görüntüyü elde etmesi için gerekli yöntem araştırılıp, görüntüler karşılaştırılmaktadır.

In this study we present an investigation about the barndoor mounting and its types. Any barndoor system model with suitable cost is performed. To get the best imaging techniques, we have searched optimal method and then compared the imaging methods.
Keywords: Barn Door; Montaj Teknikleri; Barndoor; Mount types