İskender Pala'nın Romanlarında Yeni Tarihselciliğin İzleri - Çelik, Yakup; Kırbaş, Ufuk (My University, 2015)
İskender Pala, çağdaş Türk edebiyatının değerli yazarlarından biridir. Özellikle, yazdığı tarihi romanlarla Türk tarihine ve edebiyatına önemli katkılar sağlamıştır. Bu çalışmanın amacı, İskender Pala’nın romanlarında yer alan, Yeni Tarihselcilik ve Postmodernizm ile alakalı olan tarihi yorumlamalarını tespit etmek ve yorumlamaktır

İskender Pala is one of the precious author of the contemporary Turkish literature. Especially, with his historical novels, he has made important contributions to Turkish history and literature. The aim of this study is to determine and evaluate the historical interpretations of İskender Pala, which take place in his novels and are related with New Historicism and Postmodernism.
Keywords: Pala, İskender, 1958-; Türk Edebiyatı; Tarihi Roman; Tarih Edebiyat İlişkisi; Yeni Tarihselcilik; Postmodernizm; Turkish Literature; Historical Novel; History- Literature Relationship; Postmodernism