Weyl Orbit Characters and Schur Functions - Karadayı, H.R.; Güngörmez, M. (İstanbul Kültür Üniversitesi Yayınları, 2002)
For finite Lie algebras, it is shown that characters can be defined first for Weyl orbits and then for irreducible representations . For AN Lie algebras, weight multiplicities can then be calculated by only stating that charactres are equivalent to Schur functions. This also means that to calculate characters there is no need tos um over Weyl groupe . The compatibility with the Weyl character formula will however be shown.

Sonlu Lie cebirleri karakterlerinin ilk olarak Weyl yörüngeleri ve daha sonra indirgenemez temsilleri için tanımlanabildiği gösterilmektedir. Böylelikle , AN Lie cebirleri için , ağırlık çokkatlılıkları karakterlerin doğrudan Schur fonksiyonlarına eşdeğer olduğu öngörüsü yardımıyla hesaplanabilmektedir. Bunun bir anlamı da , karakterleri hesaplamak için Weyl grubu üzerinden toplama ihtiyaç olmadığıdır. Bunun Weyl karakter formülü ile uyumluluğu ayrıca gösterilmektedir.
Keywords: weyl orbits; weyl yörüngeler; schur functions; schur fonksiyonları