Cmr’nin Türk Hukukundaki Yeri Ve 5718 Sayili Milletlerarasi Özel Hukuk Ve Usul Hukuku Hakkinda Kanun İle İlişkisi - Mesci, Barış (Seçkin Yayıncılık, 2016)
Bu çalışmada, eşyaların karayoluyla uluslararası taşınmasına ilişkin bir milletlerarası antlaşma olan CMR ve Antlaşma'da yer alan kanunlar ihtilafı kuralları hakkında bilgi verildikten sonra, söz konusu Antlaşma'nın usul hukuku ve maddi hukuk açısından 5718 sayılı MÖHUK ile olan ilişkisi Yargıtay kararları da göz önünde bulundurulmak suretiyle ele alınmaktadır.
Keywords: CMR, Kanunlar İhtilafı, Uygulanacak Hukuk, Maddi Hukuk Kuralları, Usul Hukuku Kuralları, Lex Fori, Yabancılık Unsuru, Uluslararası Taşıma