APOD: Nasa Günün Astronomi Resmi - Tezel, Tunç (İstanbul Kültür Üniversitesi Yayınları, 2005)
NASA'nın Goddard Uzay Uçuş Merkezi'nce, her gün astronomiyle ilgili yeni bir fotoğrafın ve bilimsel açıklamasının yayımlandığı popüler bir internet sitesi bulunmaktadır. Bu sitede 16 Haziran 1995'ten beri 3600’den fazla görüntü yayımlandı ve giderek daha çok dilde yayımlanan internet aynaları ile astronomi meraklarına sunulmaya devam ediyor. Bu sunuşta, sitede ne konularda fotoğraf yayımlandığı, aday fotoğrafları göndermek için ne tür bir başvuru yapılması gerektiği ile bilgiler ve çoğunluğu yazanın yayımlanan fotoğraflanandan oluşan bazı örnekler veriliyor. Fotoğraf göndermek isteyenler için bu görüntülerin sitede yayınlanma durumları ile ilgili bilgi veriliyor. Sitenin, yayınlanan fotoğrafları yazarlarına olan manevi ve maddi katkılarının yanı sıra Türkiye'nin tanıtımına yaptığı katkılar da unutulmamalı. Son olarak, yakın gelecekte NASA Günün Astronomi Resmi sitesinde yayımlanmaya aday ilginç gök olaylarının bir listesi de meraklılar için çıkarıldı.

APOD is a popular internet site that features a different astronomic image along with a brief explanation. The site is run by NASA's Goddard Space Flight Center since 16'h June 1995. These pictures make the largest collection of annotated astronomical images on the internet. More than 3600 pictures can be viewed in different languages with the help of a number of mirror sites. In this presentation, information such as what sorts of pictures the site features, how should one submit pictures for the site. Some example images are shown, many of which are taken by the author. The contribution of Turkish photographers and pictures taken in Turkey are mentioned, for the sake of photographers' and Turkey's recognition alike. Finally, a list of some interesting celestial evens that can be featured in NASA APOD site is given.
Keywords: astronomi; NASA; günün astronomi resmi; astronomy; astronomy picture of the day