Süpernova 1987A 'nın Uzaklığının Ölçülmesi - Mağul, Sinan Emin; Papin, Barış; Özkul, Onur (İstanbul Kültür Üniversitesi Yayınları, 2005)
Bu projedeki amacımız, Hubble teleskopu, ESA ( European Space Agency ) - ESO (European Southern Observatory) ile 1994 Şubat ayında alınan SUPERNOVA 1987A'nın görüntülerinden yararlanarak Supernova 'nın patlaması ile etrafına yayılan ışık halkasının görünen çapını, gök düzlemi ile yaptığı eğim açısını; ışık şiddeti eğrisinden periyodunu; milimetrik grafik kâğıdı kullanarak gerekli matematik çevrimleri ile hesaplamak ve Dünya 'dan olan uzaklığını bulmaktır. A) Halkanın Dış Tarafıından Yapılan ölçüm: D = 57,63 kpc B) Halkanın İç Tarafından Yapılan ölçüm: (Aynı yöntem uygulanarak yapılır) D = 68,59 kpc bulundu. Bu iki değerin ortalaması alınarak Dünya 'ya olan uzaklığı 63, 11 kpc

Views which are taken by Hubble telescop, ESA - ESO atFeb, 1994 for SN 1987A are used for calculating the distance(D) of SNl987A to Earth. Calculations are done for appear diameter, inclination angle and period from the light curves on milimetric papers by using mathematical toolkit inversions.It's found outside of the ring D = 57,63 kpc inside of the ring D = 68,59 kpc, average of distances: D= 63,11 kpc
Keywords: süpernova 1987A; Süpernova 1987A' nın uzaklık ölçümü; Supernova 1987A 's distance measurement