İklim Aktivistleri – “Son Jenerasyon” - Walker, Wolf-Dietrich; AYKUT, GÖKHAN (Türk-Alman Üniversitesi, 2023)
Dünyanın her yerinde insanlar farklı sorunlarla mücadele ediyor. Örneğin, Türkiye’de bu sorun, birçok insanı öldüren ve ne- redeyse her yeri yerle bir eden şiddetli deprem olup tüm dünya da bundan etkileniyor. Ukrayna’da ise bu, Ukrayna halkı için bir fela- ket anlamına gelen savaştır. Bu savaş diğer birçok ülke için de bü- yük korkuları ve endişeleri beraberinde getirmektedir. Başka bir fe- laket olan koronavirüs ise dünya çapında birçok ölüme neden oldu ve insanların davranışlarını değiştirdi. Bunlar dışında, tüm gezege- nin geleceği için küresel öneme sahip bir konu var: İklimin korunması.
Klimaaktivisten – Die „Letzte Generation
▪️ Söz konusu çalışma 16.03.2023 tarihinde yazar tarafından İstanbul Kültür Üniversitesi’nde tebliğ olarak sunulmuştur. Metnin orijinal başlığı “Klimaaktivisten – Die „Letzte Generation“” şeklindedir.
Keywords: İklim Değişikliği; Çevre; Çevre Hukuku