Kolektif Konutun Dünü ve Bugünü - Oskay, Berkay (Yıldız Teknik Üniversitesi, 2018)
Avrupa’da endüstrileşmenin neden olduğu keskin değişimlere karşı pragmatik çözümler sunmayı amaçlayan erken 20. yüzyıl kolektif konut uygulamaları, kökeni 19. yüzyıl ütopyalarına dayanan ideal toplum tasavvurunu, konut üzerinden, aile strüktürünü yeniden kurgulayarak gerçekleştirmiştir. Çalışmada, kolektif konuttan ortak-konuta sürdürülebilir toplu yaşam formlarının tarihsel gelişimi incelenmektedir.
Keywords: Kolektif konut; Ortak konut; Sürdürülebilir topluluk