TV Corvi: The Personal Story of the Discovery of a High Galactic Latitude Cataclysmic Variable - Levy, David H. (İstanbul Kültür Üniversitesi Yayınları, 2005)
Pluto’yu keşfeden ve AAVSO’A ömrü boyunca yakın olan Clyde Tombaugh, hayatının 50 yılını ailesinin yaşadığı Las Cruces’de geçirmiştir. 1931 yılının 23 Mart günü Satürn’ün önünden geçiş yapması halinde gözlemeyi planladığı gezegenlere dair araştırması sırasında nova patlaması olduğunu düşündüğü bir keşif yaptı. Fakat bu keşfe dair olan fotoğraf plağı, Lowell Gözlemevin’de ben Tombaugh’un hayatı ile ilgili bir araştırma yapana kadar unutulmuş olarak kaldı. Sonradan Harvard Universitesinde fotoğraf plağı arşivlerinde yapılan bir araştırmada, yüksek galaktik boylamda bulunan bir katalismik değişen olduğu anlaşılan kaynağa dair 9 patalama görüntüsü daha tespit edildi. TV Corvi ismi ile kataloglanan yıldız, patlama anında ilk defa 1990 yılında görsel olarak gözlenmiştir. 2 Şubat 2005 günü güney doğu yönünde yıldızı, parlaklık değişimi sırasında gözledim. Buradaki film o gece elde edilen görüntülerden oluşuyor.

Clyde Tombaugh, discoverer of Pluto and a lifelong AAVSO friend, lived in Las Cruces fort he last 50 years of his life ; his family still lives here During his search for trans-Saturnian planets he discovered what he thought was a nova in outburst March 23, 1931. Although he reported it to his superior at the time, news of the discovery remained buried in the plate archive at Lowell Observatory until I found it while doing research for his biography. A seach of the plate archives at Harvard subsequently revealed 9 other outbursts of what was apparently a cataclysmic variable of high galactic latitude. Now named TV Corvi, the star was first visually observed in outburst on March 23, 1990