Duygusal Zeka ve Sporcu Performansı İlişkileri - ŞEN, CEREN ECE (İstanbul Kültür Üniversitesi, 2022)
Bu çalışmanın konusu duygusal zekânın atletik performansa etkisi, duygusal zekâya dair olduğu kabul edilen öğelerin, atletik performansta önemli olduğu daha önceki çalışmalarda tespit edilmiş olan etmenler ile ilişkisi bu ilişkilerin hangi duygusal zekâ modelleriyle daha başarılı olarak tespit edilebileceğidir. Araştırma, sporcuların duygusal zekalarının ölçümü ve gelişimi için bir metodoloji oluşturmaya katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda bilimsel literatür incelenmiş, bilimsel literatürdeki bulguların eğitmenler ve antrenörler açısından nasıl sonuçlar doğurduğu irdelenmiştir. Çalışma özbildirime dayalı duygusal zeka modellerinin atletik performans ölçümü için uygun olmadığını göstermiştir. Standart testler yoluyla ölçülen yetenek tabanlı modellerin kısıtlamalarını da ortaya çıkarmış böylece duygusal zeka araştırmalarının gelişimine dair öneriler sunmuştur.
▪ Yüksek lisans tezi.
Keywords: Duygusal Zeka