Türkiye’de Kullanılan Online Müzik Platformları : Spotify Örneği - Ergün, Ezgi (The Turkish Online Journal of Design Art and Communication, 2016)
Teknolojinin gelişmesi, internetin ve beraberinde akıllı telefonların yaygınlaşması ile birlikte müzik dinlemek çok daha ulaşılabilir hale gelmiştir. Bu ulaşılabilirliği sağlayan şeylerin başında son yıllarda yaygınlaşmış olan online müzik dinleme platformları yer almaktadır. Bu çalışmada ücretsiz ve premium seçenekleriyle içerisinde yerli yabancı ve farklı kategorilerde binlerce şarkı barındıran online müzik dinleme uygulamalarından Spotify, içerik bakımından incelenmektedir.
Keywords: Teknoloji; mobil uygulamalar; online müzik; Spotify; Technology; mobile applications