Televizyon Programlarının Çocukların Eğitimindeki Yeri “Susam Sokağı Örneği” - Yılmaz, Selin (The Turkish Online Journal of Design Art and Communication, 2016)
Bu çalışmada televizyon programlarının çocuklar üzerindeki etkisi incelenmiştir. 2 – 6/7 yaş arası çocuklarda görsel ve işitsel algının öğrenim düzeyine etkisi incelenmiştir. İşlem öncesi döneme ait Nesneleri algılamaya, anlamlandırmaya çalışırlar. Araştırma örneklemi olarak susam sokağı programı incelenmiştir.
Keywords: Zeka; Algı; Görsel; İşitsel; Susam Sokağı; Televizyon Programları; Intelligence; Visual; Auditory; Sesame Street; TV Programmes