Aile İşletmelerinde Kuşak Çatışmasından Kaynaklanan Yönetim Sorunlarının Çalışanların Duygusal Bağlılığına ve İş Performansına Etkisi: Kırklareli'nde Yapılan Nitel Bir Araştırma - TİMUR, ESRA (İstanbul Kültür Üniversitesi, 2025)
Bu tez çalışması, aile işletmelerinde kuşak çatışmalarından doğan yönetim sorunlarının çalışanların duygusal bağlılıkları ve iş performansları üzerindeki etkisini incelemektedir. Araştırmada, kuşaklar arası uyumsuzluğun yönetimsel aksaklıklara yol açtığı; bu durumun çalışanların görevsel ve bağlamsal performanslarını olumsuz etkilediği, duygusal bağlılığın ise bu ilişkiyi aracılık yoluyla etkileyebileceği ortaya konulmuştur. Nitel araştırma yöntemiyle yürütülen çalışmada, Kırklareli'ndeki aile işletmeleri odak grup görüşmeleriyle analiz edilmiştir.
Keywords: Aile İşletmeleri; Kuşak Çatışması; Yönetim Sorunları; Duygusal Bağlılık; İş Performansı; Görevsel Performans; Bağlamsal Performans