Gezegensel Halkalar - Önal, Özgecan; Saygaç, A. Talat (İstanbul Kültür Üniversitesi Yayınları, 2005)
Bu çalışmada Satürn gezegeninin etrafındaki halkalar temel alınarak, Güneş Sistemi'nde gözlenen halka yapılarının oluşumu ve dinamik evrimi; başta Satürn olmak üzere Güneş Sistemi'nde halka yapısına sahip olan dört gaz devinin halkalarının keşfi, genel özellikleri ve bu gezegenlerin uydularının halkalara olan etkileri incelenmiştir. Ayrıca Cassini - Huygens Misyonu'ndan bahsedilmiştir. Halka yapılarının sadece sistemimize özgü olduğu düşünülemez. O nedenle, "Güneş Sistemi dışındaki sistemlerdeki gezegenlerde olabilecek halka yapıları ile ilgili bazı bilgilere de yer verilmiştir.

In this project on the basis of the Saturn Rings we examined the dynamical evolution and forming of the ring material around a planet; the discovery of planeter rings; the general physical properties of rings; and the possible effects of moons to the rings around the each gas giant planet in our Solar System. In addition, we examined the Cassini -Huygens Mission, Extrasolar Planeter Rings.
Keywords: Gezegenler; Satürn Gezegeni; Güneş Sistemi; Satürn Gezegenin Etrafındaki Halkalar; Gezegen Halkaları; Planets; Saturn Planet; Solar System; The Rings Around The Planet Saturn; Planetary Rings