Pozitif operatörler için değişmez alt-örgüler - GÖNÜLLÜ, UĞUR (İstanbul Kültür Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Matematik Bilgisayar Anabilim Dalı, 2008)
Banach orgüleri üzerinde tanımlı bazı pozitif operatorlerin asikar olmayan kapalı degismez alt-orgülere sahip oldugu bilinmektedir. Ozel olarak her pozitif kompakt operator asikar olmayan kapalı degismez alt-orgüye sahiptir. Bu calışmada, Banach orgüleri üzerinde tanımlı, asikar olmayan kapalı degismez alt-orgülere sahip olmayan bazı pozitif operator ornekleri verilmistir. Anahtar Kelimeler: Banach Orgüsü, Pozitif Operator, Degismez Alt-orgü

We know that some positive operators on Banach lattices have non-trivial closed invariant sublattices. In particular, every positive compact operator has non-trivial closed invariant sublattices. In this work, we present several examples of positive operators on Banach lattices which do not have non-trivial closed invariant sublattices. Keywords: Banach lattices, Positive operators, Invariant sublattice
Invariant sublattices for positive operators
Keywords: matematik; mathematics