Gökyüzüne Adını Yazdıran Mezunumuz Dr. Janet Akyüz Mattei (1943-2004) - Evren, Eren; Uğur, Sena; Uğur, Nisa (İstanbul Kültür Üniversitesi Yayınları, 2005)
Toplantının amacı, dünyadaki amatör ve profesyonel gökbilim dünyasına çok büyük katkılar yapmış, Amerikan Değişen Yıldız Gözlemcileri Derneği (American Association of Variable Star Observers, AAVSO, http://www.aavso.org) başkanı iken vefat eden, "Gökyüzünün Değişmeyen Yıldızı" Dr. Janet Akyüz Mattei onuruna, 1962 yılında mezun olduğu özel İzmir Amerikan Lisesi'nde, birinci ölüm yıldönümü olan 22 Mart 2005 tarihinde, bir günlük bir anma toplantısı düzenlemektir.
Birinci Ölüm Yıldönümü (22 Mart 2005) Anma Toplantısının Ardından
Keywords: gökbilim; Dr. Janet Akyüz Mattei; astronomy