İnternet Kanununun 8. Madde Çerçevesinde Erişimin Engellenmesi Kararı - ÖZAYDIN, ÖZDEM (Seçkin Yayıncılık, 2017)
İnternet giderek hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olmakla birlikte, in-ternet üzerinden yapılan veri trafiğinde suç işlenmesinin de gün geçtikçe arttığını gör-mekteyiz. İnternet üzerinden gerçekleştirilen hukuka aykırı fiiller eskiden değişik ka-nunlar vasıtasıyla önlenmeye çalışılırken, kanun koyucu 2007 yılında özel bir kanunidüzenleme getirerek, İnternet Kanunu olarak adlandırdığımız 5651 sayılı “İnternet Or-tamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen SuçlarlaMücadele Edilmesi Hakkında Kanunu” yürürlüğe sokmuştur. İlgili Kanun internet süje-lerinin sorumluluk ve yükümlülüklerini belirlediği gibi, internet vasıtasıyla yayınlanmışolan içerikler suç olarak karşımıza çıktığında, bunlar ile nasıl mücadele edilebileceğinigöstermektedir. Bu çerçevede özellikle 8. madde kapsamında ele alınan koruma tedbirimahiyetinde ve idari tedbir niteliğinde olan iki adet erişimin engellenmesi kararı önü-müze çıkmaktadır. Çalışmamızda bu maddeyi özellikle ne şekilde anlaşılması gerektiği-ni açıkladıktan sonra, detaylı bir şekilde değerlendirme süzgecinden geçirmeye çalışa-rak, kanun koyucunun özellikle hangi hususları tekrar gözden geçirmesi gerektiğineilişkin ipuçları vermeye gayret gösterdik.
Sperrungsanordnung im Rahmen des Art. 8 des Internet- Gesetzes