Vekâlet sözleşmesi ve kötüye kullanılması - Demir, Nureddin (İstanbul Kültür Üniversitesi / Sosyal Bilimler Enstitüsü / Özel Hukuk Anabilim Dalı, 2008)
Bu tezin gayesi vekâlet sözle'mesi ve bunun kötüye kullan lmas hususunu ö*retici bir yakla' m içinde eksiksiz ve sistemli bir biçimde vermekten ibarettir. ncelememiz Türk Borçlar Hukuku özel hükümlerdeki vekâlet akdi ve bunun kötüye kullan lmas konusu ile s n rl olup bunlarla ilgili yarg sal içtihatlar da ihmal edilmemeye çal ' lm 't r. Ayr ca ülkemizde, avukatlar n pek ço*u vekâlet ili'kisine girerken ve vekâlet sözle'mesini yaparken vekâlet sözle'mesine ayk r düzenlemeler oldu*u söylenebilir. Bu konuda pek çok sebepten kaynaklanan bir uygulama eksikli*i söz konusudur. Böylece vekâlet sözle'mesinin önemi, uyu'mazl k ortaya ç kt ktan sonra kavranmakta ancak i' i'ten geçmi' olmaktad r. Bu konudaki söz konusu bo'luklar bir anlam yla bu tez ile giderilmek istenmi'tir. Tabi ki tüm sorular eksiksiz cevaplad * m z iddias nda de*iliz.
Keywords: Hukuk; Law