Milletlerarasi Özel Hukukta Atif (RENVOI) - Mesci, Barış (Seçkin Yayıncılık, 2017)
Çalışmamızın konusunu milletlerarası özel hukuk doktrininin en tartışmalı meselelerinden biri olan atıf (renvoi) teşkil etmektedir. Bu kapsamda sırasıyla atıf kavramı, atıf teorisi ve atıf çeşitleri hakkında bilgi verilmiş; atfın lehinde ve aleyhinde ileri sürülen görüşler sunulmuş; bilhassa Lahey Milletlerarası Özel Hukuk Konferansı bünyesinde hazırlanan milletlerarası sözleşmelerde, bazı yabancı hukuklarda ve Türk hukukunda atfın yeri üzerinde durulmuştur.
Keywords: Atıf, Renvoi, Atıf Teorisi, Kanunlar İhtilafı Kuralları, Maddi Hukuk Kuralları, Yabancı Hukuk, Uygulanacak Hukuk, Hâkimin Hukuku