Mobilya tarihine genel bakış ve art deco - Erdem, Tolga (İstanbul Kültür Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Anabilim Dalı, 2007)
Bu yüksek lisans tezinin amacı; mobilya tasarım tarihine genel olarak bakmak ve Art Deco üzerine bir arastırma yapmaktır. Birinci bölümde; yapılan çalısmanın genel tanımı yapılmıstır. İkinci bölümde; mobilyanın genel tanımı yapılmıstır. Ergonomi ve mekan kavramlarına deginilmistir. Üçüncü bölümde; İlkçagda mobilya anlayısının olusumu anlatılmıstır. Dördüncü bölümde; mobilya tarihçesine genel bakıs baslıgı altında lkçag, Ortaçag, Rönesans, Barok ve Rokoko, Yeniçag ve Endüstri Dönemi mobilyaları örneklerle anlatılmıstır. Besinci bölümde; Art Deco, kategorileri ve kullanılan malzemeler irdelenmiştir.

The aim of this master thesis is to look at the history of furniture design and to constitute a research about Art Deco. In the first section, general definition of the working was made. In the second section, definition of the furniture, to mentioned of ergonomics and space In the third section, to explained antiquity and concept of furniture. In the fourth section,under the to look at the history of furniture headline, to explained of antiquity, middleage, renaissance, baroque and rococo, newage and industry period. In the fifth section, Art Deco, categories and materials were examined.
Keywords: İç Mimari ve Dekorasyon; Interior Design and Decoration