Türk, Alman ve Italyan Ceza Hukuklarında Sünnet - Sırma, Özge; Saygılar Kırıt, Yasemin F.; Özaydın, Özdem (Seçkin Yayıncılık, 2013)
Sünnet Uygulması daima hukuki açıdan sorgulanmıştır.Bu konuda bazı ülkeler herhangi bir yasal düzenlememe yapmama yolunu seçmişken; bazı ülkelerkonuyla ilgili özel yasal düzenlemelere yer vermiştir.

The circumcision has always been questioned in terms of law. İn some countries, there are rules restricting or regulatiing circumcision. On the other hand some other countries have not placed any legislation.
Keywords: Sünnet; Alman hukuku; İtalyan hukuku; İslam; Yahudilik; Circumcision; German Law; Italian Law; İslam; Judaism