Ahmet Erhan'ın Şiirlerinin Söz Dizini (Sıklık-Kavram) - GÜNEŞ, GANİMET DİDEM DOLANBAY (İstanbul Kültür Üniversitesi, 2024)
Çalışmamızın ilk kısmında Cumhuriyet Dönemi Türk şiiri genel hatlarıyla anlatılmış, ardından dönemin hafızalarda iz bırakan değerli şairi Ahmet Erhan'ın hayatı, kişiliği, eserleri ve almış olduğu ödüller hakkında detaylı bilgiler verilmiştir. Çalışmamızın diğer kısmında ise Ahmet Erhan'ın tüm şiirleri bilgisayar ortamına aktarılmış, Microsoft Excel programı üzerinde dizin çalışması yapılmış ve AntCont programıyla sözcük sıklıklarına ulaşılmıştır. Bu bölümleme ve düzenlemelerin ardından Ahmet Erhan'ın tüm şiirlerinin söz dizini oluşturulmuştur. Bu dizin çalışmasıyla sonuç bölümünde Ahmet Erhan'ın şiirlerinde en çok kullanılan sözcükler ve kavramların bilgisine ulaşılmış ve tablolar halinde sunulduktan sonra hangi kavramlara sözlük anlamlarının dışında anlamlar yüklediği üzerine yorumlamalar yapılarak tez çalışması sonlandırılmıştır. Bu çalışmanın ortaya koymuş olduğu söz dizininin Ahmet Erhan'ın söz ve kavram dünyası ile ilgili yapılacak araştırmalara kaynak oluşturması temenni edilmektedir.
Word Index Of Ahmet Erhan's Poems (Frequency-Concept)
Yüksek lisans tezi.
Keywords: Ahmet Erhan; Şiir; Söz Dizini; Sıklık; Kavram