Sınai Mülkiyet Kanunu Hükümleri Işığında Haksız Rekabet Suçuna İlişkin Değerlendirme - Öztürk Akkartal, Hanife; Kandıralıoğlu Cuylan, Çağla (Seçkin Yayıncılık, 2018)
Sınai mülkiyet haklarına tecavüz halinde cezai yaptırımlar. Sınai Mülkiyet Kanununa tabi olarak düzenlenmiştir. Bu kanunda marka hariç, sınai mülkiyet haklarına tecavüz halinde herhangi bir suç ve ceza düzenlenmesi bulunmamaktadır. Özel kanun mahiyetindeki bu kanunun yürürlüğe ile artık TTK madde 62 uyarınca sınai mülkiyet haklarına tecavüz edildiği gerekçesi ile haksız rekabet hükümleri uyarınca ceza yargılaması yapılması ve ceza verilmesinin mümkün olmadığı değerlendirilmektedir.
Keywords: Sınai Mülkiyet hakları, Haksız rekabet filleri, haksız rekabet suçu, Sınai mülkiyet kanunu ile haksız rekabet hükümlerinin birlikte uygulanması, Marka hakkına tecavüz