0-6 aylık ilk bebeğe sahip annelere, bebek sağlığı, gelişimi, bakımı ve beslenmesi ile ilgili verilen eğitimin, annelerin bilgi düzeyine etkisi - Koşaner, Sevgi (İstanbul Kültür Üniversitesi / Eğitim Fakültesi, 1993)
0-6 aylık ilk bebeğe sahip annelerin, bebeklerinin sağlık, bakım, beslenme ve gelişimleri ile ilgili olarak eğitimlerinin; annelerin bebekleri hakkında bilgilendirilerek, bebekleriyle aynı etkileşim alanı içinde bulunup, iyi birer gözlemci olmalarını sağlayacağı düşüncesi, bu araştırmanın amacını meydana getirmektedir. Bu amaçla, 0-6 aylık bebeklerin sağlık, bakım, beslenme ve gelişimleri konusunda, yazılı kaynaklara dayandırılarak, 7 adet eğitim kitapçığı geliştirilmiştir. Bu eğitim kitapçıkları, 15 anneye 6 ay süreyle uygulanmıştır. Ön ve son testler yoluyla, annelerin bilgi düzeyleri ölçülmüştür. Ön ve son testlerden elde edilen veriler, oran karşılaştırması yapılarak yorumlanmıştır. Araştırmadan elde edilen verilere göre, eğitim kitapçıkları, annelerin bebeklerinin beslenme, sağlık, bakım ve gelişimleri konusunda bilgi düzeylerinin artmasında etkili olmuştur.
Keywords: Çocuk Gelişimi; Beslenme; Sağlık; Child Development; Nutrition; Health