Fransız Hukukunda Vasiyeti Yerine Getirme Görevlisinin Yetkilerinin Yeniden Düzenlenmesi - Akbıyık, Cem (Seçkin Yayıncılık, 2016)
Fransız hukukunda 2006 yılında kabul edilen miras hukukuna ilişkin bir reform kanunu kapsamında vasiyeti yerine getirme görevlisinin görev ve yetkileri yeni baştan ele alınmıştır. Yapılan yeni düzenlemenin temel nedeni vasiyeti yerine hetirme görevlisi atamaya Fransız uygulamasında daha fazla yer verilmesini sağlamaktır. Bu çalışmada da karşılaştırmalı hukuk bakımından yalnızca Fransız hukukunda yapılan değişikliklerin ortaya konması ve değerlendirilmesiyle yetinilmiştir.
Keywords: Vasiyeti yerine getirme görevlisi, Fransız miras hukuku reformu, Tereke yönetimi, Vasiyet yoluyla yetkilendirme