Eagleye Scada designer - Küçükali, Emrah (İstanbul Kültür Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)
Gelişen teknolojide hız ve güvenlik etkenlerinin en yüksek değerlerde istenmesi ve hatanın en az da tutulması için otomasyon sistemlerinde bilgisayarlar vazgeçilmez araçlar olmuştur. Kontrol sistemlerinin bilgisayarlara devredilmesi ve kullanılan yazılımlar ile verilerin analiz edilmesi suretiyle geleceğe yönelik kararların hızlı ve doğru alınması işletmelerin kar oranlarını yükseltmek için en önemli araçlar olmuştur. Mekanik teknolojisinin bilgisayar kontrollü eğilime girmesi mühendislerin sistem tasarımlarında yazılım ihtiyacını vazgeçilmez kılmıştır.Kontrolü bilgisayara devrederek insan hatalarının ortadan kaldırılması ve operatörlerin iş yükünün azaltılması toplam kaliteyi artıran bir unsur olmuştur. Bu projenin amacı kurulan mekanik sistemi kontrol edecek yazılımın programcılık bilgisi gerektirmeden ve cihazların haberleşme protokollerini bilmeden kolayca oluşturulması ve görsel tasarımın esnek ve her türlü otomasyon işi için uygun bir ortam yaratılmasıdır. Bu sistemde sistemi kullanacak olan kişinin bir programcı değil sadece sistemi kuran tasarımcı olduğu gözetilmiş ve hiç kod yazmadan basit bir bilgisayar bilgisiyle kontrol yazılımı yazabilmesi hedeflenmiştir. Günümüze kadar SCADA diye bilinen saha cihazları ile haberleşen yazılımların Visual Basic,Delphi,C++ gibi yüksek seviyeli dillerin uzman programcılar tarafından kodlandığı bir zamanda Eagleye SCADA Designer sistem tasarımcılarına programlama uzmanlığı yükünü ortadan kaldırmayı hedeflemiştir.

In progressive technology, because of "speed and security factors desires" and "needs of minimum errors", computers became indispensable tools for automation systems. With assigning control systems to computers and analyzing data by using softwares which makes to decide fast and correct have become important to grow up benefit ratios. With combine of computer controlled mechanic technology, engineers' needs of softwares in system planning is now indispensable. By assigning the control to computers consuming human faults and by taking operators' workload have become an element which grow up the total quality. This project's aim is to create an environment without need of programming knowledge and communication protocols with a software which will control the set up mechanic system and make flexible visual design that is suitable for all automation jobs. In this system people who use this system have been considered as a planner of the system but not a programmer, and aimed to control the software without coding, only with a simple knowledge of computer. Until the present-day, softwares which were communicating with tools known as SCADA have been coded with professional coders by professional programing languages like Visual Basic, Delphi, C++ ; Eagleye SCADA Designer aimed to eliminate workloads of system planners.
Eagleye veri denetleme ve gözetim sistemi
Keywords: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri; Bilgisayar ve Kontrol; Computer Engineering; Computer Science and Control