Uzay Gemisi Tasarımı - Hamdioğlu, Nazım; Akalın, Duru; İlter, Dilara (İstanbul Kültür Üniversitesi Yayınları, 2005)
Özel Irmak Okulları Astronomi Kulübü öğrencileri "Uzay Gemisi Tasarımı" konulu proje ile Uluslararası Gençlik Gelişim Projeleri Yarışması'na katıldı. Kalite Okulları Merkezi'nin Microsoft Merkezi'nde düzenlediği yarışmada, Prof. Dr. At MAYER' in bakanlığındaki jüri, proje çalışmalarını internet ortamında değerlendirdi. Türkiye proje ekipleri bu uluslararası yarışmada gümüş madalya aldı. Kalite Okulları'nın iç değerlendirmesinde ise Özel Irmak Okulları Altın Martı Ödülü kazandı. Uzay Gemisi Tasarımı projesinde öğrencilerimizin kendi çabaları ile yaptığı üç roketten bir tanesi başarılı oldu, diğer ikisi havada patladı. Yarışma gereği öğrenciler tarafından hazırlanan web sitesini ziyaret ederek proje hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. ( http://www.irmak.k12.tr/spacecraft.htm)

The Students of The Private Irmak Schools Astronomy Club, took part in "International Youth Development Project . This competition was organized by Quality Schools in Microsoft Center and the projects were evaluated on the internet by the members of the jury chaired by Prof. Dr. At MAYER. The Turkish project participants were awarded with a silver medal. Private Irmak Schools were awarded with a Golden Seagull by the Interior evaluation of Quality Schools. One of the three rockets that the students made in "The Space Craft Design Project" was succesfull, and the other two exploded in the air. You can visit the web site which was prepared by the students because of the rules of the competition and get further information about the project. ( http://www.irmak.k12.tr/spacecraft.htm)
Keywords: uzay gemisi tasarımı; spaceship design; Özel Irmak Okulları Astronomi Kulübü; Irmak Schools Astronomy Club; Uluslararası Gençlik Gelişim Projesi; International Youth Development Project