Kamu hukukunda ecrimisil - Katipoğlu, Yılmaz (İstanbul Kültür Üniversitesi / Sosyal Bilimler Enstitüsü / Kamu Hukuku Anabilim Dalı, 2009)
Bu çalışmada kamu hukukunda ecrimisil uygulaması incelenecektir. Çalışmada önce kavram olarak ecrimisil üzerinde durulacak, hukuki rejimi ve uygulamada var olan durumlar çerçevesinde ecrimisilin sona ermesi incelenecektir . Ecrimisil özel hukukta (eşya hukuku) geniş bir uygulama alanı bulur. Ancak bu çalışmada konunun kamu hukuku boyutu incelenecektir.
Keywords: Hukuk; Law