Bitcoin (Kripto Para ) ve Blok Zincirin Yeni Dünyaya Getirdikleri - Çetiner, Müge (My University, 2018)
Bu araştırmanın temelinde , sanal para birimleri ile Bitcoin’in de bir parçası olduğu farklı bir ekonomik düzenin temellerinin tanıtımı amaçlanmıştır. Aynı zamanda gelecekte yapılacak çalışmalara için bir perspektif oluşturacak şekilde konunun tarihsel gelişimi ve tanımlamalar, bitcoinin diğer ödeme araçlarıyla karşılaştırılması, avantaj ve dezavantajları, bitcoin ve benzeri sanal para birimlerinin kullanım alanlarına değinilerek literatür çalışmalarından örnekler verilmiştir. Son olarak gerek dünyada gerekse ülkemizde konuyla ilgili mevcut durum ve gelinen nokta değerlendirilmiştir.

The objective of this research is to examine the units of digital currency that are part of bitcoin and its introduction to the foundations of different economic system .It has given examples by referring to litterature that is going to be a perceptive for following researches in terms of dealing with the historical background,explanations,comparing bitcoin to other means of payments,its pros&cons,bitcoin and other similiar digital currencies.Lastly,the current situation which is related to the subject is assessed both in the world and in Turkey.
What The Bircoin & Blockchain Bring to Our World
Keywords: Bitcoin; Blok Zincir; Elektronik Para; Yeni Dünya Düzeni; Kripto Para; Blockchain; Electronic Currency; New World; Crypto Currency