Dünya'da Amatör Astronomi Çalışmalarına Genel Bakış - Gürkan, Gülay; Çoker, Deniz; Ünal, Burcu; Nas, Meryem (İstanbul Kültür Üniversitesi Yayınları, 2005)
Kapsamlı araştırma ve yıllar içindeki yayınların incelenmesiyle Amatör Astronomi’nin tanımı yapıldı. Dünya' da ve Türkiye' de Amatör Astronomi alanımda yetiştirtilen çalışmalar karşılaştırılmıştır. Elde edilen sonuçlar doğrultusunda Türkiye’deki Amatör Astronomi’nin hangi konumda olduğu belirlenerek, Türkiye’de Amatör Astronomi'yi geliştirmek adına neler yapılabileceği bu çalışmada irdelenmiştir.

Definition of Amateur Astronomy has been made by doing comprehensive research and studying publications on amateur astronomy. Amateur Astronomy researches in World and Turkey were compared. In this study we focus on that what could be done in order to improve Amateur Astronomy reserches in Turkey for future generation.
Keywords: Amatör Astronomi; Astronomi; Amateur Astronomy; Astronomy