Gelfrand-Kirillov Boyutu Sonlu Olan Leavitt Yol Cebirlerinin Yapısı ve Temsilleri - KOÇ, AYTEN (My University, 2018)
Leavitt yol cebirleri (kısaca LPA: Leavitt Patlı Algebra) 2004 yılında Ara- Moreno-Pardo ve Abrams-Arando Pino tarafından, çizge C'*-cebirlerinin (80’lerde tanımlanan) cebirsel benzerleri olarak tanımlandı ama kökleri Bili Leavitt’iıı 60’lardaki çalışmalarına dayanır. LPA’nın modül kategorisinin çizgenin ok temsillerinin bir alt kategorisine denk olmasından başlayarak temsil sınıflandırmaları yapılabilir.Konuşmanın ilk kısmında gerekli temel tanımlar verilecek ve de LPA’nın cebirsel özellikleri ile çizgenin geometrisi arasındaki ilişki vurgulanacaktır, ikinci kısımda ise (M. Özaydın ile ortak çalışma) Gelfand-Kirillov boyutu sonlu olan Leavitt yol cebirlerinin yapıları ve temsillerinden bahsedilecektir.
Keywords: Leavitt Yol Cebirleri; Gelfand-Kirillov Boyutu; Ok Temsilleri