Bireysel İş Hukuku Bakımından Konut Kapıcılarının Hakları - Demir, Ender (Seçkin Yayıncılık, 2016)
Anayasamıza göre, çalışma, herkesin hakkı ve ödevidir. Devlet, çalışanların hayat seviyesini yükseltmek, çalışma hayatını geliştirmek için çalışanları ve işsizleri korumak, çalışmayı desteklemek, işsizliği önlemeye elverişli ekonomik bir ortam yaratmak ve çalışma barışını sağlamak için gerekli tedbirleri alır (m.49). Konut kapıcıları bu bakımdan korunması gereken mesleklerden biridir. Bu çalışmada konut kapıcılarının ücretleri, kıdem tazminatları, ücretli yıllık izinleri, konut hakları, iş güvenceleri ve diğer hakları üzerinde durulacaktır.
Keywords: Kapıcı, Kıdem tazminatı, Ücret, Yıllık izin, Konut hakkı