Corruption to Facilitate Organized Crime - Sati, Mustafa Can (Seçkin Yayıncılık, 2018)
This paper is going to analyse how corruption facilitates organized crime by referring different aspects. Accordingly, the structure of this article will be built on four main issue which are concept and definitions, approaches and methods, instance of corruption (phenomenon) and the policy that applied in different territories and laws in order to provide clear understanding. After the critical examination of the issue, the author will conclude with his own appraisal.

1900’lü yılların ortalarından itibaren Amerika Birleşik Devletleri’de ortaya çıkan organize suç örgütleri globalleşme akımının etkisiyle uluslararası bir boyut kazanarak farklı coğrafyalara yayıldı. Uyuşturucu ticareti, kaçakçılık gibi değişik suç alanlarında aktifleşen bu örgütlerin sisteminin kurulmasındaki en önemli rolü kuşkusuz yolsuzluk oynamaktaydı. Buna bağlı olarak organize suç örgütleri ve yolsuzluk arasında kurulan bu bağlara farklı coğrafya ve hukuk sistemlerinde farklı yaklaşımlar geliştirildi. Daha bölgesel sınırları aşan bu faaliyetler uluslararası (transnational) hukuk alanında da bir takım önleyici çalışmaların doğmasına sebep oldu.
Organize Suçlarda Kolaylaştırıcı Faktör Olarak Yolsuzluk
Keywords: Corruption; Organized Crime; Transnational Organized Crime; Legal Corruption; Political Corruption; Vulnerability; Facilitation of Organized Crime; Yolsuzluk; Organize suçlar; Uluslararası organize suçlar; Hukuki yolsuzluk; Siyasal yolsuzluk; Korunmasızlık (Zayıf nokta); Organize suçların kolaylaştırılması