Türk Halk Kültüründe Korku - Kaya, Muharrem (My University, 2007)
İnsanlığın ilk dönemlerinden itibaren, insanların hayatta korktuğu şeylerin, mitolojide, halk inanışlarında, türkülerde izlerinin sürüldüğü bir yazıdır. Tabiat güçlerinden korku, tabiatı yöneten kutsal ruhlardan korkmayı ve bunlardan kaçınmayı beraberinde getirmiştir. Temas, benzerlik, taklit büyüleri bu korkularla baş edebilmek için oluşturulmuştur. Yazıda, av tanrısından, ev iyesinden, al karısından, cin, peri, kara koncolostan, hıbılık, Çarşamba karısından korkmanın sebepleri ve bunlardan korunma yolları üzerinde durulmuştur.
Keywords: Korku; Halk İnanışları