Radyo Programcılığı Keyifli İştir! - Küçükerdoğan, Bülent (İstanbul Kültür Üniversitesi Yayınları, 2003)
Çevrilen bir düğme veya hafifçe dokunulan bir tuş; işte haberleriyle, müzikleriyle tüm dünya elinizin altında. Artık sıradan ve gündelik bir mucize bu. 20.yy ile birlikte doğan radyo, çağcıl medya araçlarının en eskisi, en eskiler arasında da en çağcıl kalanıdır. Tüm dünyada giderek artan ve özellikle de gençler tarafından oluşturulan, en büyük dinleyici kitlesine sahip medya aracıdır radyo. Batı demokrasilerinde özel, yerel radyoların çoğalmasıyla, öncelikle müzik ağırlıklı eğlendirici bir araca dönüşen bu medya yeniden ilgi odağı haline gelmiştir. Radio is no ordinary medium. The history of Radio through is a fascinating journey from very simple beginning to today's global reaches. The invention and development of Radio did not just happen by chance. Several brilliant men like Hertz and Marconi contributed to it's creation and development and along the way were awful battles for patents, recognition and profit. The quality of a radio program depend the use of studio equipment, to combine sounds into a finished product. Now it's time for Digital Audio Broadcasting who provides crystal clear sound that is comparable to near CD quality and so many profit.
Keywords: Radyo; Sayısal Ses İletimi; Radyo Programcılığı; Radyo Programının İşlevleri; Radyo Yayıncılığı ve Türleri; Radio; Digital Audio Transmission; Radio Programming; Functions of Radio Programs; Radio Broadcasting and Types