Marka Hakkının Haczi ve Paraya Çevrilmesi - KORKMAZ, HÜLYA TAŞ (Seçkin Yayıncılık, 2013)
Marka hakkı malvarlığına ilişkin devredilebilen ve haczedilebilenbir haktır. Ancak gayri maddi bir mal olan marka üzerindeki hakkın, diğer mal- varlığı haklarından farklı özellikleri mevcuttur. Bu nedenle, bu hakkın haczi veparaya çevrilmesinde bazı hukuki sorunlarla karşılaşmak mümkündür.Bu çalışmanın amacı, marka hakkının haczi ve paraya çevrilmesi prosedü- rünü incelemek ve bu aşamalarda ortaya çıkması muhtemel sorunlara medenihukuk ve icra ve iflâs hukukundaki ilkeler gözetilmek suretiyle çözüm önerile- rinde bulunmaktır.
Keywords: Gayri Maddi Mal