Vektör Uzaylarında Arşimedyan Koniler ve Bazı Dizi Uzaylarının Çarpanlara Ayrılışı - ÖN, EBRU (İstanbul Kültür Üniversitesi, 2023)
Bu tez iki ana kısımdan oluşmaktadır. İlk olarak sıra-birimli sıralı vektör uzaylarında Paulsen ve Tomforde tarafından geliştirilen Arşimedyanlaştırma metodunun Emel'yanov tarafından keyfi sıralı vektör uzaylarına genişletilmesi çalışılmaktadır. İkinci olarak, Bennet tarafından klasik eşitsizliklere getirilen yeni bakış açısı incelenmektedir. Bu tür en ünlü sonuçlar (Hilbert, Hardy ve Copson'un sonuçları), belirli (Banach) dizi uzayları arasındaki içerme ilişkileri, l^p⊆Y , olarak yorumlanabilir ki içermenin normu belirli olan bir eşitsizliğin en iyi sabitidir.

This Thesis consists of two parts. First, it is studied that the Archimedeanization method which had developed by Paulsen and Tomforde in an ordered vector space with an order unit was extended to arbitrary ordered vector space by Emel'yanov. Second, it is examined that Bennet gives a new way of looking at the classical inequalities. The most famous such results (those of Hilbert, Hardy and Copson) may be interpreted as inclusion relationships, l^p⊆Y, between certain (Banach) sequence spaces, the norm of the injection being the best constant of the particular inequality.
Archimedean Cones in Vector Spaces and Factorizations of Some Sequence Spaces
▪ Yüksek lisans tezi.
Keywords: Sıralı Vektör Uzayı; Arşimedyan; Banach Dizi Uzayları; ces(p)-uzayları