Irak'ın Enerji Denklemi: Türkiye - Irak Enerji İlişkilerinde Çoklu Aktörler - Yesevi, Çağla Gül (My University, 2015)
Türkiye-Irak enerji ilişkileri sadece iki devlet arasındaki ilişkilerden etkilenmemektedir. Bu ilişkinin çoklu aktörleri bulunmaktadır. Bu çalışmada, öncelikle Irak’ın enerji sektörünün tarihçesi, bugünkü durumu ve sorunları açıklanmaktadır. Türkiye-Irak arasındaki enerji ilişkilerini etkileyen unsurlar, tarihsel, siyasal ve ekonomik açıdan değerlendirilmektedir. Çalışma kapsamında, enerji ilişkisinin Türkiye Hükümeti, Irak Merkezi Hükümeti, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, farklı etnik ve dinsel gruplar, terör örgütleri ve özel şirketler tarafından şekillendirildiği üzerinde durulmaktadır.
Keywords: Irak; Türkiye; Enerji; Irak Kürt Bölgesel Yönetimi