Havayolu Pilotlarının Cezai Sorumluluklarına İlişkin Bazı Gözlemler - Tezcan, Durmuş (Seçkin Yayıncılık, 2012)
Sivil hava taşımacılığının son yıllarda dünyada olduğundan da hızlı bir şekilde ülkemizde önem kazanması nedeniyle, hava pilotlarının cezai sorumluluğu daha da büyük bir önem kazanmaktadır. Bu çalışmada konu hakkında temel bilgiler verilmeye çalışılmıştır. Havacılığın, niteliği gereği çoğu zaman uluslararası bir taşımacılık olması nedeniyle bu konudaki uluslararası hava taşımacılığı kurallarına uygun bir taşımacılık yapılması ve alınan akararlara uyulması gerekir.
Keywords: Havayolu pilotları, Türk Sivil Havacılık Kanunu