Düşünceyi Açıklama Özgürlüğünün İhlali: Onur Yürüyüşleri - Erdoğan, Ali (Seçkin Yayıncılık, 2018)
İnsanın doğası gereği sahip olduğu düşüncelerin ifade edilmesi için gerekli olan yollardan biri olan toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin hangi tür sınırlandırmalara tabi olduğu mevzuatta belirlenirken Bu belirlemelarin içeriğinin çoğunluk görüşüne uygun hale getirileceği düşünelemez Somut olaylar nezdinde durum değerlendirmesi yapılarak hareket edilmesi gerektiği çeşitli kişi ve kurumlarca ifade edilmektedir. Ancak buna rağmen toplum içerisinde çeşitli engellemelere maruz kalan ve bu sebeple türlü ayrımcılık ve şiddete uğrayan LGBTİ (Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transseksüel, İnterseks) bireylerin özgürlük kullanımları güvence altına almak devlet mekanizmasının asli görevidir. Bu çalışmamda söz konusu bireylerin toplantı ve gösteri yürüyüşlerini düzenleme özgürlüğünü kullanmalarına yönelik ihlaller incelenmeye gayret edilecektir.
Keywords: Onur Yürüyüşleri, LGBTI, Düşünce Özgürlüğü