Üç Canlı Türünün Oluşturduğu Besin Zinciri Modelinde Kaos - Kara, Rukiye; Can, Mehmet (İstanbul Kültür Üniversitesi Yayınları, 2006)
Bu çalışmada, aynı ekosistem içerisinde yaşayan üç farklı canltı türü arasındaki etkileşimi inceleyen bir besin zinciri modeli ele alınmış ve bu modelin denge noktalarında sisteminin kararlılık analizleri yapılmıştır. Ayrıca sayısal çözüm yöntemleri ile sisteminin dinamiklerinin üç boyutlu faz uzayı çizilmiş ve başlangıç koşullarına hassas bağlılığı incelenmiştir.
Keywords: Popülasyon Dinamikleri; Population Dynamics; Kaos; Chaos; Nonlineer Sistemler; Nonlinear Systems