AB’deki Kadın Mülteci ve Sığınmacıların Durumu Üzerine - (:unkn) unknown (Seçkin Yayıncılık, 2016)
Bu çalışma, Avrupa Parlamentosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesinin, kadın mülteci ve sığınmacıların durumlarının düzeltilebilmesi için farklı alanlarda gereçkleştirilecek bir dizi eylem önerisinde bulunduğu, “AB’deki kadın mülteci ve sığınmacıların durumu üzerine” başlıklı raporunun çevirisinden oluşmaktadır.

Presented here is the work on the translation of the report “on the situstion of women refugees and asylum seekers in the EU” produced by the Committee on Women’s Right and Gender Equality,in which proposals for a series of actions in different fields to improve the situation of women refugees and asylum seekers.
Keywords: Avrupa Parlamentosu; Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi; Kadın Mülteciler; İltica Prosedürleri; Toplumsal Cinsiyete Dayalı Zulüm; European Parliament; Committee on Women’s Rights and Gender Equality; Women Refugees; Asylum Procedures; Gender Based Persecution