S4 ve GL modal mantıklarının modelleri üzerine - Ateş, İlayda (İstanbul Kültür Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Matematik Bilgisayar Anabilim Dalıth, 2012)
Bu tezde, S4 ve GL modal mantıklarının sonlu Henkin ve filtreleme yöntemiyle elde edilen modellerinin izomorf olduğu ispatlanmıştır. Bu amaçla S4 ve GL modal mantıklarının modal tamlığından ve kanonik modellerinden yararlanılmıştır

We prove in this thesis that the models for the modal logics S4 and GL obtained by the finite Henkin method are isomorphic to the ones obtained by the filtration. For that purpose, we use the completeness and canonical models.
Keywords: matematik; mathematics