Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri ve Türkiye’ye İlişkin Yazılı Görüşleri Hakkında Bir Kaç Not - Esen, Egemen (Seçkin Yayıncılık, 2010)
Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri, İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesi’nin 36. maddesinin 3. fıkrası ile tüm davalara yazılı görüş sunma ve duruşmalara katılma yetkisine sahip olmuştur. Bu çerçevede Türkiye’ye karşı bireysel başvurularda üç ayrı yazılı görüş sunmuştur. Bunlar; terörle mücadele operasyonları, tutuklu gazeteciler ve tutuklu milletvekillerine ilişkin yazılı görüşlerdir. Bu çalışma kapsamında, Komiser’in İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi ile ilişkisi ve Türkiye’ye ilişkin yazılı görüşleri değerlendirilmektedir.
Keywords: Avrupa konseyi insan hakları komiseri, İfade özgürlüğü, Basın özgürlüğü, İnsan hakları Komiserinin yazılı görüşleri, İnsan hakları Avrupa Mahkemesi