Haksız Rekabet Hali Olarak Dürüstlük Kuralına Aykırı İşlem Şartları Kullanmak - DOĞANELİ, EMİNE DERYA (İstanbul Kültür Üniversitesi, 2024)
6102 Sayılı TTK'nın Haksız Rekabet hükümlerinde önemli değişiklikler yapılmış ve yeni bir haksız rekabet hali olan dürüstlük kuralına aykırı işlem şartlarını kullanmak örneği kanuna eklenmiştir. Çalışmamızda TTK m.55/1-f bendinde düzenlenen bu haksız rekabet hali detaylı olarak incelenmiştir. Bunun yanında bu fıkraya aykırı eylemde bulunulması halinde uygulanabilecek yaptırımlarda incelenmiştir. Çalışmamızın amacı; dürüstlük kuralına aykırı işlem şartı kullanarak haksız rekabet oluşturulması halini TTK, TBK ve TKHK hükümleri ile kapsamlı bir şekilde incelemektedir.
Using Transaction Terms That Are Contrary to the Honesty Rule in Unfair Competition Law
Yüksek lisans tezi.
Keywords: Türk Ticaret Hukuku